Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

ZAJEDNICA NA 10. PJEVAČKIM SUSRETIMA MUH

Matica umirovljenika Hrvatske organizirala je u Zagrebu, „GASTRO GLOBUS“ 15.10.2024. 10 pjevačke susrete umirovljenika Republike Hrvatske. Svaka županija i grad Zagreb mogli su prijaviti pjevački zbor udruge umirovljenika koji se je predstavio sa dvije pjesme.

Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije  predstavile su; Gradska udruga umirovljenika Jastrebarsko sa predsjednikom gospodinom Stipom Bučarom koji su pomogli u organizaciji i postavi pozornice, te u narodnim nošnjama uz muziku i pjesmu dočekali sve učesnike u programu. Zbor Gradske udruge umirovljenika Jastrebarsko je počeo svečanost i otpjevao himnu. Zajednicu je zastupao zbor Udruge umirovljenika općine Bedenica, predzadnji je nastupio a za izvedbu je nagrađen  pljeskom i ovacijama gledatelja.

Susrete je otvorila predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, pozdravivši  sve prisutne, posebno goste gospođu Ivanu Kekin, izaslanicu  gospodina Tomaševića, gradonačelnika Zagreba, gospodina Marinka Landeku, državnog tajnika, gospođu Jasnu Petrović, predsjednicu sindikata umirovljenika te ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, gospodina Marina Piletića, izaslanika premijera, gospodina Plenkovića.

Bilo je prekrasno slušati i doživjeti izvedbe učesnika jer svi su si dali truda i imali izvrsne nastupe. Nakon završenih susreta bend „MIX“ pod ingerencijom Stipe Bučara zabavljao je spletom pjesama iz svih krajeva naše domovine sve učesnike dok se za ručak pobrinuo „Gastro Globus“. Sve je završilo zajedničkom pjesmom i plesom uz zaključak vidimo se 2025.godine.