Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45, p.p. 21, 10409 Velika Gorica
+385 1 4572 830, radno vrijeme: utorak 8-12 sati zajednica.udruga.umirovljenika.zagrebacke.zupanije@zg.t-com.hr

Udruga umirovljenika općine Dubrava osnovana je 1994.godine. Iste godine radom i djelovanjem je počeo mješoviti pjevački zbor uz pratnju muzike. Udruga je počela raditi u običnoj obiteljskoj kući koju je uz pomoć Zagrebačke županije, Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije i  Općine Dubrava tijekom godina postepeno obnovila i uredila sa promjenom svih instalacija, izgradnjom velike sale, novog sanitarnog čvora, kuhinje, kancelarije, prilaznog stubišta, novog krovišta, vrata, prozora i termo fasade. Udruga je u Zemljišno knjižnom odjelu općinskog suda u Vrbovcu-gruntovnici upisana kao vlasnik.

Osnivanjem udruge odaziv umirovljenika je bio iznad svih očekivanja a to pokazuje da su dobro provedene aktivnosti kojima se zadovoljavaju želje i potrebe dubravskih umirovljenika. Udruga je uspješno organizirala izlete u toplice, na more, izletnička mjesta, u Mađarsku, Italiju, Austriju, Sloveniju i BiH. Sa drugim udrugama iz Zagrebačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije organiziraju se druženja uz muziku i ples.

Posebno je potrebno istaknuti rad i nastupe pjevačkog zbora i muzike koji su proteklih 30 godina u kontinuitetu pronosili ime naše udruge i Dubrave širom „lijepe naše“, nastupali i ubirali pljesak za izvedbu. Zbor je osnovan 1994.godine i za ovih 30 godina nikad nije imao prekid rada. Danas iz postave od 1994.godine još su aktivne 2 članice. Zbor nastupa ili je nastupio na Danima općine Dubrava, Susretima Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Susretima zborova Republike Hrvatske u organizaciji Matice umirovljenika Hrvatske, te su nastupali u drugim prigodama u Rijeci, Kutini, Križevcima i drugim mjestima.

Udruga umirovljenika ima srijedu za radni dan kada se u našem domu okupi između  40-60 umirovljenika i taj dan provedu u druženju, razgovoru, kartanju, šahu, pikadu ili drugim aktivnostima.

Abraham Lincoln je rekao“ nije važno koliko je godina u našem životu, nego koliko je života u našim godinama“.  Pa su naši sportaši na sportskim takmičenjima uspješno predstavljali udrugu na Sportskim susretima Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije osvajajući medalje u raznim disciplinama.

Naglašavamo da u zadnjih 10 godina udruga ima između 400 i 500 članova. Na dan 31.12.2023. godine uplaćeno 411 članarina, odnosno članova.

S ponosom ističemo da od osnivača udruge iz 1994.godine još su u popisu članova, aktivni u udruzi: počasni doživotni predsjednik gospodin Tomo Markonić, članice zbora gospođe Manojlović Dragica i Pali Dragica, gospođe Fot Ana i Radović Ana i sadašnji predsjednik gospodin Habazin Stjepan.